“Trots dat we officiële partner zijn”

Van werkbank tot webinar: het partnerschap van Technische Unie en Vereniging Natuurmonumenten kreeg in 2022 steeds meer vorm. Kartrekker Steef Hallegraeff (Directeur Verkoop) is trots op de samenwerking. “Natuur en techniek versterken elkaar voor het milieu.”

Het idee voor een partnerschap ontstond al in 2019, beide partijen waren direct enthousiast. Corona gooide even roet in het eten, maar in november 2021 konden we los en heeft TU achtduizend bomen geplant in natuurgebied Planken Wambuis. Sinds vorig jaar kunnen TU-collega’s Natuurmonumenten opnemen als Duurzaam Doel in hun PM-doelstellingen.

"Natuur en techniek versterken elkaar voor het milieu”

Steef Hallegraeff Directeur Verkoop Vestigingen en Clustermanagement

Steef, wat hebben we afgelopen jaar bereikt met Natuurmonumenten?

“Het was het eerste jaar dat we na corona weer in groepen konden gaan werken, dus dat was heel fijn. In de loop van het jaar kregen we onze eigen website van Natuurmonumenten waar we ons kunnen aanmelden voor klussen. Helaas waren toen alle PM-afspraken al gemaakt, dus zijn nog niet veel collega’s daadwerkelijk aan de slag gegaan. Wel hebben bijna tweehonderd collega’s het webinar van Natuurmonumenten bijgewoond.”

Wat willen we nog meer doen?

“Natuurmonumenten heeft zo’n 3.000 vastgoedobjecten in eigendom. Van bezoekerscentra waar laadpalen bij moeten komen, tot monumentale panden die verduurzaamd moeten worden. We zijn in gesprek hoe wij daar als Technische Unie aan kunnen bijdragen. Verder gaat Natuurmonumenten dit jaar een grote watercampagne doen, waar Technische Unie ook zeker iets in kan betekenen. En natuurlijk hoop ik dat in 2023 nog veel meer Mogelijkmakers kiezen voor Natuurmonumenten als Duurzaam Doel. Technische Unie compenseert 50% van de tijd die je eraan besteedt.”

Het MT heeft ook meegewerkt in de natuur, hoe heb je dat ervaren?

Steef: “Dat was heel leuk. We hadden eerst MT-vergadering en gingen daarna het bos in. Het Zwanewater bij Callantsoog is een bijzonder natuurgebied met een boswachter die er al heel lang zit. Hij heeft de natuur zien veranderen en kon daar heel boeiend over vertellen. Onze opdracht was om sparren om te zagen, omdat die bomen daar niet horen. We kregen allemaal een beugelzaag en dan ga je aan de slag. Het was koud en nat en het hout was taai, dus aan het eind waren we helemaal kapot. Maar het was leuk en goed om te doen. Je bent met elkaar, je bent fysiek bezig, je leert dingen en je doet iets nuttigs.”

“Natuurlijk hoop ik dat in 2023 nog veel meer collega's kiezen voor Natuurmonumenten als Duurzaam Doel"

Wat heb jij persoonlijk met Natuurmonumenten?

“"Ik ben zelf al sinds mijn 25e lid. Mijn broer is bioloog, van hem heb ik de liefde voor natuur meegekregen. Ik kom graag in de natuurgebieden van Kennemerland. Wat ik mooi vind is dat techniek en natuur elkaar positief kunnen versterken voor het milieu. Daarom ben ik er oprecht trots op dat we een officiële partner zijn van Natuurmonumenten.”

DUURZAAM